header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

Počas komentovaných prehliadok kaštieľa, jej návštevníci môžu nahliadnuť do vzácnych historických priestorov barokového kaštieľa. Hodnotný a pôsobivý interiér s unikátnymi stropnými maľbami sa s citom dopĺňa s historickým nábytkom a dobovými obrazmi. Steny historického interiéru okrem stálej expozície pravidelne oživujú aj výstavy diel od súčasných slovenských autorov.

Jeden z najstarších priestorov Kaštieľa Kubínyi sa nachádza práve v jeho podzemí. Dominujúci prírodný kameň renesančnej pivnice zo 17. storočia sa dopĺňa s prvkami dreva a dodáva celému priestoru veľmi príjemnú atmosféru. Osobitým architektonickým prvkom pivnice sú pôvodné valené klenby postavené technikou tzv. šalungu – dodnes po nej v priestore ostali zachované časti drevených debnení.
Vy tak teraz máte možnosť dotknúť sa viac ako 400 ročnej histórie a zároveň si spríjemniť Váš večer spoznávaním širokého spektra kvalitných vín počas vínnej degustácie.
Ďalšou stavebnou dominantou areálu je bývalá hospodárska budova z 19. storočia, ktorá počas adaptačných prác dostala nové využitie. Jej dispozičná veľkorysosť dokázala prijať po adaptácii technické zázemie celého areálu, reštauráciu využiteľnú aj ako veľkoplošnú sálu, recepciu hotela, wellness a poskytla aj možnosť využiť podkrovné priestory na ubytovanie.
Revitalizovaný anglický park ožíva počas letných mesiacov rôznymi aktivitami. Konajú sa tu koncerty, grilovačky, piknik, cvičí sa tu joga, ale je aj obľúbeným miestom pre rodinné oslavy či romantické svadobné obrady.

Kubínyiovský kaštieľ bol ocenený Ministerstvom kultúry SR prestížnou cenou FÉNIX 2018-19 za príkladnú obnovu a záchranu národnej kultúrnej pamiatky.
Viac na: www.kastielkubinyi.sk
Počas rekonštrukč.prác boli objavené vzácne tereziánske stropné maľby s iluzívnou architektúrou, otvorenými priehľadmi, bohatosťou ornamentálnej a florálnej výzdoby a výraznej žiarivej farebnosti. Klenba v kaplnke kaštieľa zobrazuje jedinú figurálnu kompozíciu - Najsvätejšiu Trojicu.

Cena FENIX 2018-19 Za výnimočný počin majiteľa pre záchranu národnej kultúrnej pamiatky
Cena časopisu Pamiatky a múzeá, rok 2019
Člen asociácie Historických hotelov Slovenska a člen Heritage hotels of Europe.

Na mapě zobrazeno 0 proměn
Proměny 2024
Proměny 2023
Proměny 2022
Proměny 2021
Proměny 2020
Proměny 2019
Proměny 2018
Proměny 2017
Proměny 2016
Proměny 2015

Plánování trasy