header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

Stavba nového skateparku v Jeseníku začala v roce 2020 na místě původního zanedbaného sportoviště. Vedení města se rozhodlo investovat do mladých spoluobčanů a rozšířit jim možnosti volnočasových aktivit. Záměr se snoubil s přáním místní komunity skateboardistů, bikerů a dalších nadšenců, kteří se spolu s projektanty a městskou architektkou podíleli na plánování celého projektu.

Moderní skatepark má podobu betonového monolitu, jelikož beton je dlouhodobě nejvhodnější technologickou variantou pro výstavbu venkovních skateparků. Vybudovány byly zpevněné plochy, vysazena zeleň a sportoviště je vybaveno i lavičkami, stojany na kola aj.

Slavnostní otevření se uskutečnilo v roce 2021 na Mezinárodní den dětí. Od té doby skatepark slouží nejen jako oblíbené sportoviště, ale i jako prostor pro setkávání a odpočinek. Jeho součástí se stane ještě přístřešek.

Jesenický skatepark je moderním multifunkčním areálem pro skateboardisty, bikery, uživatele in-line bruslí, BMX a koloběžek. Nabízí kombinaci streetového parku s třemi výškovými úrovněmi, rampami a schody, propojenými s BMX dráhou. Nechybí zde ani skateboardové překážky v podobě boxů a railů, díky nimž se skatepark stal ideálním místem pro milovníky freestylových sportů. Tato podoba skateparku byla pečlivě projednána s veřejností a zástupci města. Nejvíce se v diskuzi angažovali sami jezdci, mezi nimi například Lukáš Glausch, lídr Skatepark Jeseník Crew.

Přestože je skatepark zaměřen především na místní mládež, stal se také turistickou atrakcí, za níž do Jeseníku přijíždí návštěvníci z jiných měst, freestyloví závodníci i účastníci skate kempů.

Za touto povedenou investicí je touha různorodé komunity, která se okolo skateparku sdružuje již několik let. Během výstavby skateparku pak byl založen i oficiální tým Skatepark Jeseník Crew, který nyní reprezentuje tento sport v rámci města Jeseník, ale také před sportovní veřejností v celé republice. Vůdčí osobností skupiny, která v areálu pořádá také závody jako Skate Contest nebo Scoot Contest, je Lukáš Glausch.

Na mapě zobrazeno 0 proměn
Proměny 2024
Proměny 2023
Proměny 2022
Proměny 2021
Proměny 2020
Proměny 2019
Proměny 2018
Proměny 2017
Proměny 2016
Proměny 2015

Plánování trasy