header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

Dětské dopravní hřiště bylo postaveno v letech 1976–1977 ve spolupráci s členy automotoklubu v rámci „akce Z“. Během dlouhých let provozu se jeho vzhled i funkčnosti měnily. Rekonstrukcí dopravního hřiště chtělo vedení města Moravský Beroun navrátit hřišti původní účel i charakter.
Slavnostní otevření zmodernizovaného dopravního hřiště se konalo 1. června 2017. Modernizace spočívala ve vybudování pojezdových ploch s živičným krytem vozovky, včetně osazení betonových obrubníků. Došlo také k realizaci nového vodorovného a svislého dopravního značení. Přibyly hrací prvky pro pohybové aktivity dětí (lanový most, vysoce bezpečná trampolína zapuštěná pod úrovní terénu nebo pružinová houpačka a malý kolotoč pro nejmenší). Součástí stavby bylo i vybudování objektu, který slouží pro uskladnění koloběžek, jízdních kol, šlapacích a elektrických aut. Areál dopravního hřiště je vybaven i odpočinkovou zónou v podobě dřevěného přístřešku s posezením. Nezpevněné plochy byly doplněny výsadbou zeleně a lavičkami.
Účelem dopravního hřiště je naučit děti hravou formou pravidla silničního provozu a základní pravidla bezpečnosti na cestách. Návštěvníci si tak vyzkouší modelové situace, které mohou nastat v reálném provozu, např. na skutečném přechodu pro chodce, okružní křižovatce, světelné křižovatce, železničním přejezdu apod. Obnova dětského hřiště přispěla nejen k rozšíření a zkvalitnění dopravní výuky, ale i zatraktivnila místo pro všechny cílové skupiny.

  • Období realizace: říjen 2016 – duben 2017
  • Iniciátor: Město Moravský Beroun
  • Investor: Město Moravský Beroun
  • Projektant: SPZ DESIGN, s.r.o.
  • Realizátor: NOSTA, s.r.o.
  • Fotografie: Automotoklub – historická fotografie; Město Moravský Beroun – dopravní hřiště před revitalizací a po revitalizaci.

Na mapě zobrazeno 0 proměn
Proměny 2024
Proměny 2023
Proměny 2022
Proměny 2021
Proměny 2020
Proměny 2019
Proměny 2018
Proměny 2017
Proměny 2016
Proměny 2015

Plánování trasy