header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

Obyvatelé Předslavi se prvního úřadu ve své obci dočkali až po 2. světové válce. Národní výbor tehdy zabral místnosti po bývalé četnické stanici a zůstal zde po celá desetiletí. Na něj navázal v roce 1990 jako nástupce obecní úřad. Postupně však místnosti přestávaly vyhovovat. A když v roce 2018 majitel objektu začal požadovat uvolnění jedné z pronajatých místností, začalo zastupitelstvo hledat nové možnosti. Jako ideální řešení se nakonec ukázala myšlenka přístavby k budově školy.
Přestože se podařilo prodloužit výpovědní lhůtu, bylo nutné jednat rychle. Během několika měsíců se podařilo zrealizovat vše od plánu po kolaudaci. Výstavbu nezhatila ani zamítnutá žádost o dotaci od ministerstva pro místní rozvoj. S financováním pomohl v průběhu realizace obci Plzeňský kraj. Prvním krokem bylo výběrové řízení na dodavatele v lednu 2019. Stavba samotná začala v říjnu téhož roku a koncem července 2020 bylo hotovo. Příjemným překvapením se pro obec stalo zpětné přiznání dotace od státu.
Na místě staré stodoly náležející ke škole, která v 19. a na počátku 20. století sloužila k uskladnění úrody ze školních polností, a následně jako ne zcela vhodný sklad čehokoliv, se nyní nachází nový dům. Novostavba navazuje přímo na severní štít školní budovy, se kterou je vnitřně propojena. Společný výtah zajišťuje bezbariérový přístup do obou budov. V novostavbě se nacházejí 3 kanceláře, pobočka pošty, oddací a zasedací místnost, obecní knihovna, místnost pro cvičení, sklad a garáž. Patří k ní také malé parkoviště.

  • Období realizace proměny: říjen 2019 – červenec 2020
  • Iniciátor proměny: Bc. Miloslav Kreuzer, starosta
  • Investor: obec Předslav; Plzeňský kraj; Ministerstvo pro místní rozvoj – Program podpora regionů 2019+
  • Projektant: Adestik s.r.o.
  • Realizační firma: ŠIMÁČEK - STAVBY, spol. s r.o.
  • Autor fotografií: Bc. Miloslav Kreuzer

Na mapě zobrazeno 0 proměn
Proměny 2023
Proměny 2022
Proměny 2021
Proměny 2020
Proměny 2019
Proměny 2018
Proměny 2017
Proměny 2016
Proměny 2015

Plánování trasy