header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

Od poloviny 90. let vlastnil Jiří Antoš část bývalého vojenského prostoru v Topolové ulici v Milovicích. Původně zde sídlil tankový pluk a měl tu i střelnici. Areál kupoval s plánem vyrábět a restaurovat nábytek. S objekty současně koupil i pozemky, pro které neměl konkrétní využití. Pak firma TR Antoš s.r.o., která se původně zabývala výrobou nábytku, pružně zareagovala na změny trhu, změnila koncepci výroby a specializovala se na výstavbu dětských hřišť. Nový výrobní program přesunul výrobu do sídla firmy v Turnově. Některé z budov byly pronajímány, jedna byla využita jako prodejna nábytku a pozemky zůstaly ležet ladem.
Při realizaci zakázek registroval zvýšený zájem o dětská hřiště, a tak pomalu vznikala myšlenka na realizaci velkého dětského hřiště. Navštívil zábavní park v Německu, jehož investorem a provozovatelem je firma vyrábějící dětská hřiště z akátového dřeva, stejně jako společnost TR Antoš s.r.o. S ideou si pan Antoš spíše pohrával, než bych se jí reálně zabýval, a hlavně si ji nespojoval s prostorem v Milovicích. Nápad spojit originální dětské hřiště s pozemky v Milovicích přišel až v roce 2009. První úskalí představoval výběr vhodného architekta, který by dokázal ztvárnit tvář celého parku. Naplno se práce rozjely v roce 2010.
V současnosti se park rozkládá na 10 hektarech a nabízí celodenní aktivní zábavu pro celou rodinu. V parku mohou návštěvníci využít několik trampolín, lanové centrum v několika výškových úrovních, habrové bludiště, podzemní chodby a v horkých dnech osvěžení ve vodním světě. Herní prvky parku rozdílnými úrovněmi uspokojí zástupce všech věkových kategorií a všichni zde mohou prověřit své reálné fyzické schopnosti. Mentální schopnosti si mohou vyzkoušet v naučné části parku. Pro všechny je připravena pestrá nabídka občerstvení.

  • Realizace proměny: 2009–2012
  • Iniciátor proměny: Jiří Antoš
  • Investor: Jiří Antoš
  • Projektant: Lucie Kozelská, Jan Zahradníček
  • Realizační firma: TR ANTOŠ s.r.o.
  • Autor (autoři) fotografií: Archiv parku Mirakulum

Webová stránka proměny Mirakulum
Facebook proměny

Na mapě zobrazeno 0 proměn
Proměny 2023
Proměny 2022
Proměny 2021
Proměny 2020
Proměny 2019
Proměny 2018
Proměny 2017
Proměny 2016
Proměny 2015

Plánování trasy