header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

Staré asfaltové hřiště s oválem sloužilo nejen nedaleké základní škole k výuce tělesné výchovy, ale často také jako místo pro pořádání různých sletů, závodů a soutěží řady zájmových spolků a sportovních organizací. Plochám a celému prostoru chyběla dnes už základní výbava a hlavně jakékoliv zázemí nejen pro sportovce, ale i pro ty, kteří přijdou jako doprovod či obecenstvo. Lavičky k sezení, zpevněné plochy pro pěší, odpadkové koše, veškeré sociální zázemí. Vedení města se proto rozhodlo zabývat se myšlenkou na modernizaci celého areálu a rozšířit jeho využití pro co největší počet zájemců.
Od nápadu v roce 2015 do zahájení realizace neuběhly ani dva roky. Zastupitelstvo schválilo rozpočet, který s realizací záměru počítal. V roce 2016 vypracoval atelier Ing. Jaroslava Čepického a Evy Palové projektovou dokumentaci a město získalo na stavbu i stavební povolení. Navíc byla úspěšná i žádost o dotaci u MŠMT. Do konce srpna roku 2016 se podařilo vysoutěžit zhotovitele a v září se předávalo staveniště. Za necelý rok bylo hotovo a v červenci 2017 proběhla kolaudace.
Město na místě zchátralého hřiště vybudovalo moderní sportovní stánek s tartanovým povrchem a bohatou nabídkou sportovního vyžití, včetně oválu pro In-Line bruslení. Součástí areálu jsou tři samostatná hřiště, běžecký ovál se čtyřmi dráhami, prostor pro vrh koulí i hod kriketovým míčkem a doskočiště pro skok do dálky. Oplocený areál je určen nejen pro školy a sportovní organizace, ale i pro širokou veřejnost. Součástí je i sociální zázemí s teplou i pitnou vodou. Sportoviště lze díky umělému osvětlení provozovat i v noci. Na počest atletky a manželky jednoho z našich nejslavnějších sportovních reprezentantů a rodáku z nedaleké Kopřivnice Emilu Zátopkovi nese zařízení označení Atletické hřiště Dany Zátopkové.

  • Realizace proměny: září 2016 – červen 2017
  • Iniciátor proměny: vedení Města Rožnov pod Radhoštěm, starosta Ing. Radim Holiš, 1. místostarosta Ing. Jan Kučera MSc., místostarostka Mgr. Kristýna Kosová
  • Investor: město Rožnov pod Radhoštěm, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - Podpora materiálně technické základny sportu
  • Další partneři realizace proměny (jiní než iniciátor a investor): místní základní školy, sportovní organizace a kluby
  • Projektant: Eva Palová - projekce, inženýrská činnost, Ing. Jaroslav Čepický
  • Realizační firma: SWIETELSKY stavební s.r.o.
  • Autor (autoři) fotografií: Marek Moll, Miloslav Janošek

Webová stránka proměny sportoviště Rožnov

Na mapě zobrazeno 0 proměn
Proměny 2023
Proměny 2022
Proměny 2021
Proměny 2020
Proměny 2019
Proměny 2018
Proměny 2017
Proměny 2016
Proměny 2015

Plánování trasy