header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

Výstavba původního objektu mateřské školy byla zahájena v roce 1983. Stavba byla dokončena za 28 měsíců a náklady dosáhly výše 3,7 mil. Kčs. Na stavbě odpracovali dobrovolníci zdarma mnoho stovek hodin. V kronice je zapsáno: stavební podnik vybudoval za významné pomoci stavební skupiny důchodců a občanů Pržna, největší a nejpěknější stavbu pro naši nejmladší generaci. Stavba plnila svou funkci až do roku 2005, kdy v obci vyrostla školka nová, a stará byla určena k prodeji. Zastupitelstvo zvolené v roce 2006 ale přehodnotilo záměr prodeje a začalo přemýšlet, jak objektu vdechnout nový život.
Od roku 2007 zastupitelé přemýšleli, jak budovu nejlépe využít. Celá proměna až do samotné realizace trvala devět let. Z původní školky se podařilo vybudovat zcela nový objekt, Občanské centrum Pržno.
Již od roku 2015 nabízí Občanské centrum pestré možnosti využití. Objekt je multifunkční a pro obec má obrovský význam. V budově se kromě obecního úřadu nachází také družina školy, prostory Rodinného centra Mašinka, kde se scházejí maminky s dětmi, knihovna, ordinace praktického lékaře, ordinace masérských a fyzio služeb či kadeřnictví. Dále je zde sál pro asi 100 osob, kde se konají různé akce, menší zasedací místnost pro konání zastupitelstev či pro aktivity spolků a občanů. V objektu jsou rovněž komerční administrativní prostory a působí zde také psychologická poradna a své zázemí tu mají technické služby obce.

  • Realizace proměny: srpen 2014 – červen 2015
  • Iniciátor proměny: Petr Blokša, starosta
  • Investor: obec Pržno, finanční partner Komerční banka, a.s., dotace z ROP Moravskoslezsko, oblast podpory 4.1 Rozvoj venkova
  • Další partneři realizace proměny (jiní než iniciátor a investor): zastupitelé obce Pržno, PROFACTOR STRATEGY s.r.o., Ing. Jiřina Segeťová, Ing. Jan Šindelka, INNOVA Int. s.r.o., Daniel Rakus
  • Projektant: ARCHITEP s.r.o.
  • Realizační firma: Beskydská stavební, a.s.
  • Autor (autoři) fotografií: Petr Blokša

Webová stránka proměny obec Pržno
Facebook proměny

Na mapě zobrazeno 0 proměn
Proměny 2023
Proměny 2022
Proměny 2021
Proměny 2020
Proměny 2019
Proměny 2018
Proměny 2017
Proměny 2016
Proměny 2015

Plánování trasy